Followers

sugardaddy saya

Friday, 18 May 2012

First "HoneyMoon" #BHG4

Ni last #BHG. Boring tahu tajuk sama je. Type pon pejam mata T_T

*Kita selalu tipu pejam mata.

Keesokan harinya dah hangout dengan kawan2 kelas dulu, Gegelz kita ajak keluar pulak khamis tu. My roomate and my classmate. Si yaya dengan sya. Ada lagi gegelz kita yang tak duduk kl ni. Semua duduk luar kl. So, memang tak lah nak jumpa dekat kl ni. Melainkan kalau terbuka hati dorang nak turun sini.

Oleh kerana hanya kami bertiga je yang duduk dekat2, so dari berdua, bertiga lebih baik kan. Annoying statement ni T_T bertiga lebih baik lah, berdua lebih baik lah. Tapi ada jugak aku cakap gitu dekat orang lain.

Kami sepakat jumpa dekat Midvalley je. And lagi excited, naik train. Agak jakun jugak sebab aku jarang guna public transport. Even bas lagi lah, bas sekolah je aku pernah naik. Boleh kira sepanjang 18 tahun aku hidup ni, berapa kali je naik train. Lagi pon aku dengar rungutan dari kawan2 fb pasal public transport ni, sampai ada yang aku pernah perasan, nak naik RapidKL tu macam nak pergi melawat Yogjakarta! Gelak kaw2 aku depan lappy.

*Macam mana rasa naik RapidKL? Kita tak pernah rasa pon. Paling common, Bas Pacik Sani. Lagi up sikit, BAS PACIK SANI YANG ADA TV! Best wooahh

Dari pagi pukul 10 tunggu train, pukul 12 rasanya sampai sana. Train lewat. Masa tu aku terpikir, alangkah bagusnya kalau naik bullet train feeling2 Running Man. Bila Malaysia nak ada? Berdesup laju je. Takdelah asyik stop maybe nak save letrik kot? aku pon tak tahu. Jakun2.

Gambaran Bullet train.
Pendekkan cerita, aku dengan my roomate, Sya dari Shah Alam drop dekat rumah Sya pagi tu. Then we've took a cab untuk ke station Ktm tu. Rasanya kalau aku pergi sorang, memang tak jejak kot Mid tu. Sesat sampai ke Seremban rasanya. Selalu naik kereta je tak pepenah naik train bagai. Sooo Kampung T_T.

Sampai ke malam kami shopping, chillax, gossip, biasalah, dah biasa duduk sekali, sekali tak jumpa lama, macam2 cerita keluar. 

Common. Toilet. 
Yaya, aku tak boleh tahan betul. Sampai2 je nampak kitorang, terus lambai tangan riak excited, sambil terkedek2 lari dekat kitorang. Haha, yaya2, kelakar okay! :P

Them. Kiri my classmate, kanan my roomate. Yang belakang tu Bunga Mangga pengantin. How i'm supposed to spell that. Mangga? Manggar? :o


Promoter lelaki kat situ usha dari belakang. Jeles lettew

Ya Allah, rasanya kat sini je sempat ambik gambar. Tengok beg tu macam mana. 
Banyak masa dihabiskan dengan MENCUCI MATA merangkap MENCUCI PURSE. Itupun tak cukup lagi tu nak shopping. Kalau takde kekangan pitih, rasanya setiap kedai yang dimasuk, nak grab tak satu pon untuk setengah barang je! Memang menguji betul lah. Lepas ni nak keluar bawak kain, tutup mata.

Rasanya kalau dorang dah kahwin nanti, aku nak suggest dekat laki dorang kalau bawak dorang shopping, sila jadi tour guide manakala biar bininya ditutupkan matanya. Kalau tak, balik tinggal jam je dekat tangan rasanya. Baju seluar semua habis kena gadai.

Gedik.!

Spoiled! 

Yaya Punya.
Aku tak makan. Diet2! :P (tipu lagik)

Sempat jugak kami layan The Avengers yang memang gempak gila tu. Siap bergaduh2 lagi dalam panggung tu sebab berebutkan  Chris Evans si Captain america tu. 

Bye!
Balik rumah, macam semalamnya, terus terbongkang tak hengat apa. Serious, yang ni lagi teruk dari semalamnya. Sekurang2nya masa pergi Curve tu sempat jugak lah aku stay layan lappy sampai pukul 12, 1 pagi. Tapi tang shopping ni, memang tak hengat apa dah. The spirit has gone. Hilang, terbang bersama duitku. Ahh~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...