Followers

sugardaddy saya

Tuesday, 15 May 2012

First "HoneyMoon" #BHG3

Selain dari makan tidur, jadi bibik yang tak bertauliah dekat rumah ni, aku ada buat kerja sampingan dimana kerja ni agak femes dikalangan muda mudi masa kini, MERAYAP. Wehee.

Agak eksaited terkinja-kinja sebenarnya bila kita dapat jumpa balik kengkawan kita masa sekolah dulu. Rasa muda je dengan dorang sebab teringat masa zaman sekolah2 dulu even sekarang ni pon takdelah tua mana. Over je lebih.

So, setelah lebih setahun tak berjumpa, we made a decision to hangout togetha! Betapa aku eksaited sesangat sampai dalam tidur pon asyik terjaga je sebab tak sabar nak tunggu hari esoknya yang we ollz nak hangout. Ingat nak ajak reramai tapi masing2 busy dengan hal masing2. What to do kan. Mana yang ada jelah kita menggedik.

Trust me, this is my first time i drove alone to shopping complex since i've got my license. Pergi Curve pulak tu kan. Selalu pergi Shah Alam je. Even drive ke Shah alam pon tak pernah sensorang. Selalu ada co-pilot disebelah which is siapa lagi kalau bukan my dad takpun ibu. Memula ibu macam tak percaya juga when i asked her whether can or not if i've borrowed her car for that day. Ibu siap perli lagi " Tahu ke jalan nak pergi sana tu?" and i'm just, what question is that. Daa. Tapi bila dah gedik2 dengan ibu, buat2 muka comel sikit walau tak comel pon, ibu kasi juga. Wahaa. Takde orang yang aku paling sayang dalam dunia ni selain ibu. Ibu yang first. Ayah kedua lah sebab ayah selalu kedekut je. Upps. Pacik Daud baca, naya aku.

Yang lagi extra challenge for me on that day masa nak outing tu, i've dropped my car at petrol station. Nak buat apa lagi, isi minyak lah. Nasib baik duit minyak ayah bagi. Kalau tak, habis kopak ahh aku T_T Ini paling aku takut sekali isi minyak, first time, isi minyak sensorang. Boleh kira rasanya 5 kali je kot aku pegang pam minyak tu. Memang peluh2 kat situ. Tapi buat2 cool. Ketaq lutut aku ni hah. Macam2 aku pikir. At last, aku berjaya isi dengan jayanya walau peluh2 jugak lah kat situ.

Silap kitorang keluar lambat haritu dalam pukul 11 kalau keluar awal sikit, boleh buat banyak aktiviti lagi. Kejap, aktiviti apa je yang kau nak buat dekat curve tu fiza oi . T_T Entah macam mana boleh lari script dari yang director beri, aku dengan tak semena-menanya jadi driver tak bertauliah untuk macik 2 orang tu. Si fanim dengan pinat. I've picked them up at school sebab dorang baru lepas ambil sijil spm dulu. Dah tua baru nak ambik. Lepas tu terus pecut ke Curve and tension jugak lah sebab bertembung dengan waktu orang office had their lunch. Jammed. Baru aku paham macam mana ayah drive bila balik kampung kalau jammed.

Sampai2 Curve dalam pukul 12 lebih, cari makan dulu. Lapor katanya..

Mak oi. Spoiled sorang akak tu pegang plastik guardian. Choi!
Pinat kata nak Window Shopping je, 'Window SHOPPING" okay? paham?

Dengan fanim tunggu Yana dengan Hafiz si pengantin tu. Macik dengan Pacik tu lambat!
Lepas dah 'window shopping' yang tak berapa nak window tu, we've decided nak main bowling instead of watch a movie. Alasannya, kalau tengok movie tak boleh gossip2. Biasalah, lumrah orang pompuan kan. Apa je ada kat Curve ni kalau tak bowling, nak karok, suara macam katak puru. Kami sedar tu sebab tu kami pilih bowling walau ke longkang tempat favorite bola tu nak roll.

Macam confident je kunun boleh ganti Shalin Zulkifli tapi nan hado. Ilusi tak menggambarkan realiti.
Tengok jari tu. Position my fingers pon tak betui berangan ada hati nak feeling2 Shalin konon.

Ini Yana. Penat tekan bell rumah dia last2 dia kata bell rumah dia rosak.
Patut tak patut? Aku dah taktahu nak cakap apa dia kata bell rumah dia rosak. Gelak terbahak2 kat situ jugak. Nasib baik lah tak tunggu macik ni lama2 kat rumah dia. Tidur mati ghupanya.

Aku redha aku paling rendah. Dulu dan sekarang.
Ye. Aku paling rendah dulu dalam kelas. Cehh! Dah, main jejauh sana!

Dulu dia supplier stok korea saya masa sekolah.

Holding a camera, Pinat @ibu. Saja je panggil dia ibu sebab dia nampak matured.
Next time, nak kumpul reramai lagi taw!
Balik rumah aku terus terbongkang dah tak hengat apa sebab penat sangat bertembung dengan orang office balik. Begitulah seronoknya *tagline iklan koko krunch*

1 comment:

  1. untung gak ade merayap .ain duduk rumah menternak lemak jek tak sudah ~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...