Followers

sugardaddy saya

Saturday, 31 March 2012

Dari Machangster ke Kuala Lumpur

Kuala Lumpur- diploma Uitm Student will having their semester break. Bagi yang bukan Uitm, yes we(diploma Uitm Student) are now already started our holiday bebeyhh! Dah habis 1 sem dah. So no wonder lah dekat kolej tu kecoh macam kapal karam dengan bebudaknya sibuk mengemas, Almaklumlah nak balik punya pasal. Tak buat clearance, Non-residents lah jawabnya next sem.

For me, this is my first experience nak settle kan a things before make a leave to KL. Freshie lah katakan. Leceh jugak. Dengan hal roomates, bilik, kerenah orang office yang leceh. Rasa macam argghh nak hantuk kepala di dinding. Fortunately mine was no problemo. Tapi kawan punya yang ada technical problem sikit masa nak hantar borang-borang leceh tu semua. It's hard to explain peeps!

Tapi tulah orang kata, sabar itu separuh daripada iman. Benda kalau settle ikut step by step, inshaAllah it will be going smoothly. Duduk sana kawan tulah family. Racun, penawar kita.

So, oleh kerana almost 2 months we're not coming home, we've decided to take a plane back to Kuala Lumpur. Balas dendam lah konon sebab lama dah tak balik. Baru Machangster belum Manchaster.

Sebelum balik pagi tu kena kemas-kemas barang supaya nanti senang balik exam terus chow cincau. Oh yaa exam start at 8.30 to 11.30a.m. Jujur cakap, IMD 103-introduction to computers is the first and last paper yang aku keluar awal untuk sem ni lah! Excited nak balik punya pasal. Sakit perut je duduk lama-lama dalam dewan fikir nak balik!

Serious, dah lama tak buat art macam ni. Last buat masa SPM dulu. Jadi di saat2 akhir apa kata kita mengimbau memori.
Inilah hasilnya:)

Before check in. Checking beg's weight. Mine was 17.25. Hand carry bag 10 kg. Hebat tak saya sandang beg 10 kg =.=!

Dari Machang ke Pengkalan Chepa nasib baik ada driver yang tolong hantarkan. Pukul 12 terus gerak dari Machang. Ingatkan jauh sangat sebab haritu pergi macam jauh. Dalam pukul 1.30 dah sampai. Tengok ayahanda bawak laju ingat dekat circuit agaknya! Seriau duduk dalam kereta tu! Billion thanks to you ayahanda! our class rep Fareez azmi. Walau terpaksa rush adjust time nak pergi solat jumaat. Susah takde driver perempuan ni.


yaya and sya

Yang paling tragis, we all tak sempat makan pon sebab excited sangat nak balik. Just alas perut je dengan Hot&roll dekat airport. This is happened  because Kfc has stop their operation sebab hari jumaat! pukul 2 baru bukak balik! Ingat Kfc airport takde lah stop their operation. Tapi nan hado je. Memang tak lah nak makan, nak zohor lagi. Dahlah kami kalau makan setengah jam paling awal habis makan. Ayuu kauu. Aww .


Businesswoman koya busy!
*Koya tu in KL- bajet, poyo lebih kurang.

Rasanya kami je kot yang pakai baju kurung dalam flight tu. Tak sempat tukar baju punya pasal. Terserlah melayunya.

My ticket :)




On last trip, kita berdua je kan yaya tengok student USM punya lah ramai balik naik flight. Sedih je rasa terpinggir di kelilingi bebudak USM. Kami je student Uitm masa malam tu. Tapi kini tidak lagi, airport tu macam sendiri punya. Gege lebih.

Muka excited nak balik! 


Bye2 Machangster!

Banyak sit kosong. Sila lah buat macam dalam private plane sendiri. :P
*Few minutes before boarding.

They give us this.

Allahuakbar. Indahnya ciptaan Allah. :')


Berebut dengan syakirah siapa duduk tepi tingkap sebab mine was A, dia C,  then inilah hasilnya. hee. sorry sya. :)

Budak excited sampai tolak troli pon nak terbalik! haha. yaya! yaya! Ali yahya!

Here we go. Assalamualaikum Kuala Lumpur. Assalamualaikum ibuayah :')
Rasanya dah boleh cakap KL kot sekarang. :) kecoh, poyo. Okay kerek! haha. Assalamualaikum. Sorry kalau ada terguris hati sesiapa. I've try my best kawan :)

3 comments:

  1. welcome back to Malaysia prettay :p

    ReplyDelete
  2. hey .... smpai da ? ohh naik flight ? untungnye die lahh !!! brape jam smpai sini weh ?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...