Followers

sugardaddy saya

Thursday, 20 December 2012

HTML

"Hyper text Markup Language" . Studying Information Management temukan kembali jodoh HTML ni dengan sayaa T_T . Dulu masa sekolah dah cukup berat kepala otak kiri dan kanan untuk memahamkan cara HTML ni berfungsi.

Dari HTML kita akan dapat WYSIWG (What you see is what you get) . Wow! amazed bila i sendiri dapat recall balik a bit subejct masa sekolah dulu T_T . puii info cinonet ni baby pun boleh paham. Melampau!

We will make our own website. Will look for that. Bagaimana caranya encik Faizal nak mengajar. Tak boleh comment lelebih sebab encik faizal tu gila IT. Semua account dia ada. Sesilap haribulan dia godam nya blog saya, kureng markah esemen naya jeee kalau tahu orang comment dia!! hahhaha! Tapi ennn. hmmm.

CAN'T WAIT

Uitm dip student will enjoy their Xmas and mid sem holiday. So, yeayy! :D

Malam ni pacik Sani sayang akan drive . Ohh. dah lama rasanya tak naik Pacik Sani. Jodoh kita bertemu lagi pacik .

I CAN'T WAIT! CAN'T WAIT!

Rindu ibu masa balik machangster haritu tak peluk ibu sebab takut miss flight lagi :'( Menangis berhari2 tiap kali nak tidur :'((((

Nanti balik nak peluk ibu puas2 :(

Sunday, 28 October 2012

Entry rindu! Family Machangster. iloveyou

Assalamualaikum...

Standard kan bila dah ada depan mata, kita rindu orang yang kat belakang mata. Eh? siapa je yang ada mata dekat belakang? 

Ingat lagi dulu sebelum nak fly ke Machangster United lah sangat tu (bebudak sana yang kata), memang tak mau langsung. Sampai takde selera makan, menangis2 taknak pergi sana. Pikir boleh tak survive dekat sana, without families, orang yang kita kenal, memang tak ada langsung! zero.! Lagi kena pulak dengan diri yang cengeng tak pernah pisah dengan family kan, asyik duduk berkepit bawah ketiak ibu doplohpatjam since lahir, lagi lah mengada-ngada jadinya. Lagipun i'm the only girl in my family, masa mula pun bagitahu parents yang anak dia dapat tawaran machang, ibu berat hati je nak bagi pergi. Yelah, one and only daughter maaa. Sedihh pedihhhh punya ahh kaw2 menangis en, pikir macam dah takde life sangat, macam dah dihujung tanduk je masa tu. 

Tapi kini tidak lagi~ (gaya iklan di tv, tayang gigi penuh yakin) itulah, don't judge something, without you trying kan orang kata. Memang diakui, perkara pertama yang akan dipikir, okay tak dapat kawan2 nanti?types yang macam mana? boleh masuk kepala ke tak. I may seems quite at first (ehemm2.. ada orang kata kita sombong tau. sedih2..) sebab malu kan bila baru kenal. Takkan lah bila kau jumpa kawan baru, nak terus terkinja-kinja kan? amboi teruknya perangai! cover sikit! haipp! Tapi bila dah lama, baru kau tahu langit tu tinggi ke rendah bila dah fiza daud buat gila dia. Eh bukan gila. Gila-gila kot. tehee :D

Well2, for short (tapi terpanjang jugak kot) intro, i will introduce you my family, there, at machang. Ehem, ini pun sebenarnya demand dari family2 ni jugak. Dorang ni demand tinggi, membebel je tahu! tapi sayang punya pasal en! i'll consider babe!


Dalam family ni, weollz kira umur ikut pangkat bulan lahir. Sesaja je nak mengubati rindu kat family, kita act as a families there, we used to call em' kak yaya, kak weng, sometimes lahh. And macam2 nama panggilan lagi lah. Because of? we're happy family at home! eh college! 

Ini Weng, act as kakak sulong sebab terberanak awal dari weollz on february. Sorry atas kesulitan gambar oberpose.

Dulu masa sem 1, we used to called her che we, sebab namanya bukan main tak nak kalah che wan qurattun aini bt che wan jusoh. Hah kau! amek! tak ke semput future husband dia nak menyebutnya tu? Tapi naik sem 2, weollz called her weng. Ingat tak kalau main ponponponpon motor tu, sebut dengan nada itu ye "wengwengwengweng, weng weng!" Panggil weng sebab makcik ni asal terengganu kita, so dari we, kena tambah G kan selalu orang ganu, that's why lah jadi weng teruk sangat tu. Nasib lah nama sendiri ni pendek je. Takpe my future imamku, ayah pikir benda tu kot masa nak letak nama saya tu, kot lah kalau bakal laki anak dia ni ke jenis nafas tak panjang, susah pulak nak sekali lafaz. Thanks ayah btw! hihi.

Dari ganu, kita pergi ke perak pulak. Next candidates please?! (Angkat tangan gaya nak order teh tarik mamak)

There you go! this is dila, our kakngah lah kiranya, a.k.a abang tough! hero kita.
Hero? sebab apa? adalahh~ family kann? Kena ada sorang abang, so dia yang terpilih antara terpilih. Nurul adila ajimi. Lembut hati makcik ni. Kadang2 geram jugak sebab selalu sangat mengalah and biar je apa orang buat kat dia, selalu marah dia, cakap "jangan baik sangat, kita kena protect diri kita, kang selalu mengalah, orang pijak kepala" cheh, cakap based on experience. haha. Yelah, geram, suka sangat bagi pinjam barang kat orang, sampai diri sendiri yang sepatutnya guna atas sebab2 penting pun, tak terguna. Geram3! Dila, jangan baik sangat, kita kena jadi garang sikit dear, meh adik fiza ajar meh 'Rawrrr' :P


This is my roomates. 
Gaya posing macam retis je kan? aicehh. Kakak ni orang first yang i nampak masa lepas tukar kolej after MDS (Minggu Destini Siswa). Our orientation lah untuk budak Uitm. Tak sangka pulak makcik ni yang akan jadi roomates sebab masa perjumpaan fakulti masa zaman mds dulu, nampak lah jugak dia dok menyegih duduk depan dok tayang gigi, lepas tu rosakkan machine air dekat dewan pro. hahaha! Orang selalu cakap, muka makcik ni macam elfira loy tapi she refused and said "elfira apa, dia lawa, muka sya ni penuh dengan jerawat" haha. and okay senyap -.-" Yang lagi tak sangka, she's from Shah Alam and boleh masuk geng ahh ni. She's a good roomates btw. Selalu je tengok barang dia teratur. Perfectionist kot? haha. oh  lupa, her name is Fatin Syakirah Mohd Khaidzir. Used to call her Syakirah. Dia tak suka orang panggil dia fatin,. Macam ikan paten dia kata. And she's very sensitive to ikan paten. hahaha. Takpe, okaylah tu elfira loy dah ada Jimmy Shanley kan. Jangan lupa fiza pulak! :P


Si kepochi yaya. Kuat gelak, kuat gelakkan orang jugak. Nak tengok dia senyap bila kena bahan and tidur. Full stop.

She's from Kajang. Ingat at first met her in front of class IMD 101(tak ingat nama subject apa). Dia tergopoh-gopoh macam kelam kabut je pandang kiri kanan, lepas tu duduk sorang-sorang. And kalau tak silap, me, go towards her and kenal2 masa tu lah kot and terkejut bila dia cakap dia dari kajang. Sebab tak expect langsung boleh jumpa kawan class asal selangor! It's minority you student luar study sana! plus yaya ni pun muka tak muka KL. Muka Kelantan pulak. Ingat balik, sangat kelakar. Tapi bila dah lama kenal, dia ni jenis yang kabut and suka buat kerja last minute, selalu jugak marah dia! eh aku ni suka sangat marah orang kan?! jahat2! "yaya! kenapa tak buat lagi itu, ini, tahu tak susah nak buat? pergi buat sekarang!" "delete sekarang sebelum nak bagi fiza pendrive ni!" ohmaii, sorry yaya. I'm just, tak suka yaya buat kerja last minute, then effect orang lain and more worse, effect diri yaya sendiri nanti. Nur Aliah Johari.



Ira. Dalam ramai-ramai dia paling senyap. 
Tapi bab-bab gossip artis ke, gossip orang ke, bagi ke dia dulu lah, Dia lah informer weollz. So kalau apa-apa berita, dia dapat dulu, and baru weollz tahu. Haha. Dia ni pun sangat perform kat class. So apa-apa kalau pasal study ke, refer ke dia. Tulah orang kata, diam-diam ubi, berisi.  Tapi dia keding je. hihi. Sahira hussin. One more, nasi dagang mak dia sangat sedap okay! Fuhh. terangkat. She's TerengganuIANS. Jertih marii. Dekat sajeee dengan Machangster United weollz. So no wonder ahh dia selalu balik! kay, me, jealous much!


Ini baru hello brother orang panggil!
Bahya! bahya! stail hindustan panggil abang  enn. Fiza sorang je boleh panggil dia abang sebab date of birth paling lambat sekali en. Tapi, tak payah nak abang-abang sangat ahh dengan gua! Ini weollz baru angkut dia masuk dalam family. Kira anak angkat baru lah. Bukan anak ikan ehh. haha. Muhd Hezry Muhd Anis. Anak derhaka Mak Kiah Kipap.! He's from Klang but he always said that 'oi, orang asal Shah Alam lah'. Haha, mungkin ahh, Klang banyak 'mat wempitzz' en? Dia ni tak tahu ahh fleksible dengan semua orang dia masuk. Multi purposes pun ye jugak. Banyak sangat halo2, sekejap je dapat kalau nak pinjam apa-apa dari member. Bomoh mana dia pakai tak tahu lah. Tehee. jk hezry! jangan touching lagi pulak sudah ahh.! Dulu masa sem 1, selalu gaduh dengan dia, yang si mamat ni pun selalu je tak puas hati! yelah, masa tu dia ada geng en, sekarang geng dia dah takde, masuk class lain, cengeng jee selalu! Weollz start rapat dengan dia since naik sem 2 ni lah sebab banyak buat group assignment sama dengan dia. Boleh diharap lah even degil and kena jerit jugak baru nak buat kerja! Suka bangun lambat! tidur petang, jaga malam! That' why i called him KELAWOR! Hantu rugby "i last main bola padang time djah 3" Tapi yang paling best, dia selalu je belikan weollz makanang!! "Hezry! tak terasa lapar nak makan ke?" "haha. helehh. cakap jelah nak makan apa, dah tahu sangat lah perangai awak tu, kejap lagi sampai." okay, sangat senang kena mandrem! Kebetulan, my name sama dengan his mother's name, hafizah. Dia selalu compare kan kitorang, fiza daud garang, tapi tak boleh challenge fiza aksan lah apa lah. And dia kata "macik, kami baru je nikah dekat thailand macik." I once pernah tease him kata yang "fiza dah takde" lepas tu dia melayan kata konon cakap dengan ibu macam tu. And once he said "lahh. kalau fiza dah tade, saya kena cari yang baru lah macik, kalau tak rugilah saya macik. Tapi kalau fiza ada lagi takpe" Kwangasam! bongok tak bongok?! Orang suka kenen-kenenkan saya dengan dia. Terpaksa redha. Sebabnya nak lariskan filem 15 juta en masa tu. Lagipun, mulut tempayan boleh lah kita nak tutup, kalau mulut orang, kena penampor dulu kalau nak sentuh. T_T hahaha luga hezry luga! :D

We share our sad, joy together,,,

















Eh tengok, kan dah kata, nak short2, ini lah short nya. Sebab yang mampu i survived, dapat hidup dekat negeri orang tanpa ada sesiapa tu, sebab adanya theyollz ni lah yang selalu bagi support, share suka duka, bahagia, tawa, tangis, actually bukan dalam gambar ni je. Kawan lain pun main juga peranan masing-masing. But personally, iloveyou, imissyou. Semoga ukhuwah yang terjalin tak terhenti setakat ini je. :') Glad to have them.


Sincerely, i do miss you guys, love you :* :*

Sebab

Assalamuaalaikum...

Sekarang pukul 6.22 pagi. See? terjaga lagi? tidur terganggu lagi. Nak tidur tapi tak boleh. How come ah? Been wondering, why this, and why that. Kalau ada power, boleh demand apa kita nak kan best. I wish i have one. Tapi kalau tak ikhlas pun tak boleh jugak ye idok? Mana boleh main paksa2 orang ni? Ingat lembu?

Banyak yang nak di share tapi too private kot. Tahan jelah labuuuuu.

Saturday, 27 October 2012

Raya haji 2012

Assalamualaikum..

I just reached home back from kampung when i make this entries. What a tired journey. I don't know what's wrong with my body. Mungkin dah lama tak demam kot. Makan pun tak lalu. Raya ni pun makan cuma gitu-gitu je. Rasa-rasa gitu, tak pelahap macam selalu. Uhh? takut gemuk? eh.

Mungkin faktor banyak fikir sangat kot. Hai lah otak-otak. Boleh tak stop pikir yang merepek2 yang tak patut di pikir? kan bagus kalau cakap je macam tu, dia dengan sendirinya paham apa instinct tuan dia dan dia dah tak pikir apa dah, ikut je cakap tuan dia. Ini masalahnya dia degil macam tuan dia. Hmm, takut yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciriran. :\


Ohmai, imissyou. 

Sunday, 21 October 2012

Clearance.

There's been a lot of story that i've missed to tell and make an entries. So dah lapuk takkan nak cerita kan unless kalau ada support and hati pun rasa tak berat nanang then i'll consider. MAYBE. I've got a problem which is i can't upload any picture in fb. Tak tahu apa masalah. Dah lama dah benda ni jadi tak tahu lah whether my lappy was problem or else, ahh i just don't know.

Saja je nak test gaya update an entries kan. Dah lama takde feel tu so agak kekok sikit. Rasanya macam hambar sikit kot sebab macam takde feel lagi actually. Malas! tehee :D Entry merepek ni just layankan je lah ye. Ini masa nak clearance before going back to KL on 19th haritu.

Clearance dalam kamus dewan, Tipu! kamus Dewan untuk MALAY je! membawa maksud MEMBERSIHKAN. ye anak-anak? Memang setiap kali semester tamat, memang kena buat clearance untuk budak baru yang akan masuk bilik tu. Kalau tak buat clearance alamatnya say bye2 to college lah ye untuk next sem.

Jadinya, makanya, natijahnya, konklusinya, in conclusion, Without hesitation, setelah berpenat lelah membanting tulang bertukang mengemas kini, segala bagai harta karun dalam wardrobe tu, maka terjumpalah segala bagai harta karun yang tak pernah terjumpa sebelum ni. Kalau binatang masuk tanpa kebenaran tuan punya wardrobe, confirm tak jumpa jalan pulang. Try lah kalau bran!

So.... tadaaaa! even diri sendiri pun terkejut tengok barang yang banyak macam ni bila dah diletakkan satu tempat. Itu pun ada yang tak termasuk lagi dalam gambar. :P


Shawl and bawal. Shawl cuma berapa kali je pakai. Boleh kira kot! nyesal tak nyesal lah bawak en. 

Other half. Bawal only.
I am totally cannot stick to the only one things! cepat bosan. I do love variation. Colour blocking! It's awesome :D

Rak kasut memang tak muat.

Shoes collection. 
Err. Kasut ni memang sejak azali lagi memang tak boleh dipisahkan dengan diri. Lagi sesejak dah masuk study ni, lagi bertambah nafsu dia. Kalau boleh setiap satu kasut nak specific untuk 1 set of clothes! tapi tahu kolej tu bukan kita punya sorang! So space pun beragak ah kan. Jadinya ini je yang mampu terlayan. Itu belum kira yang tak terlayan lagi tu. 

Bag cuma ni je. 

Incik teddy lemas dalam ni. Tunggu lagi sebulan nanti fiza ambik ye! duduk elok2 dekat nursery tu eh! good boy ;)

Barang sya, my roomate cuma beg guni, baldi and luggage. Yang lain tu paham2 lah siapa punya.

And.. this iz all mine. Except for the clothes rack tu, special sikit sebab iollz share dengan sya. tehee :D
Dulu sebelum masuk belajar nak packing barang, ibu membebel bukan main sebab beratur beg nak  diangkut. Itu belum termasuk ayah punya bising lagi. Yang paling tak boleh blaa, sehari sebelum bertolak, ibu kat office Ibu siap text lagi and i still remembered her text :

"baju jangan bawak banyak sangat. Seminggu boleh rotate. Kau ingat kau artis hari2 nak tukar baju?"

Then dah kena sound tepek gitu baru i reduced kan quantity baju tu. Tu pun jenuh jugak lah 4 kali turun naik tangga masa MDS nak transfer college and paling tragis, i angkut sorang okay! memula je ada kawan sorang tolong angkat barang. Sedih tak sedih? itulah padah budak degil! 

Saturday, 20 October 2012

Hallo! Malu nak tegur!

Hello! terkejut tak tengok kita update entry? it's been a long time since my late entries. Okay, memang dah lama sangat. Daripada naik sem sampai lah sekarang dah habis sem!

Just nak inform! saya sudah bebas! bebas! bebas!

Saya sudah bebas dari segele-gelenya! teheee :D

Bebas sebab dah berjaya tamatkan semester 2 sebagai seorang student UITM dengan jayanya :)

Back to the topic, malu nak tegur sebab kita jenis yang bila dah lama tak jumpa orang tu, kita malu nak tegur. Tapi ada je yang cakap kita sombong, Bukan sombong ya uollz, iollz nak bagitahu, iollz segan bila lama dah tak tegur. Tak tahu nak start macam mana. Tapi bila dah duduk lama2, okay.

So main pointnya, sama macam blog ni jugak. Bila dah lama tak bukak, segan nak tulis, segan nak update entries. Pemalu tak kita? :P

Okay gediks!

Sekarang fokus misi! hmm, nak buat apa cuti sem ni?----> Question.

Friday, 18 May 2012

First "HoneyMoon" #BHG4

Ni last #BHG. Boring tahu tajuk sama je. Type pon pejam mata T_T

*Kita selalu tipu pejam mata.

Keesokan harinya dah hangout dengan kawan2 kelas dulu, Gegelz kita ajak keluar pulak khamis tu. My roomate and my classmate. Si yaya dengan sya. Ada lagi gegelz kita yang tak duduk kl ni. Semua duduk luar kl. So, memang tak lah nak jumpa dekat kl ni. Melainkan kalau terbuka hati dorang nak turun sini.

Oleh kerana hanya kami bertiga je yang duduk dekat2, so dari berdua, bertiga lebih baik kan. Annoying statement ni T_T bertiga lebih baik lah, berdua lebih baik lah. Tapi ada jugak aku cakap gitu dekat orang lain.

Kami sepakat jumpa dekat Midvalley je. And lagi excited, naik train. Agak jakun jugak sebab aku jarang guna public transport. Even bas lagi lah, bas sekolah je aku pernah naik. Boleh kira sepanjang 18 tahun aku hidup ni, berapa kali je naik train. Lagi pon aku dengar rungutan dari kawan2 fb pasal public transport ni, sampai ada yang aku pernah perasan, nak naik RapidKL tu macam nak pergi melawat Yogjakarta! Gelak kaw2 aku depan lappy.

*Macam mana rasa naik RapidKL? Kita tak pernah rasa pon. Paling common, Bas Pacik Sani. Lagi up sikit, BAS PACIK SANI YANG ADA TV! Best wooahh

Dari pagi pukul 10 tunggu train, pukul 12 rasanya sampai sana. Train lewat. Masa tu aku terpikir, alangkah bagusnya kalau naik bullet train feeling2 Running Man. Bila Malaysia nak ada? Berdesup laju je. Takdelah asyik stop maybe nak save letrik kot? aku pon tak tahu. Jakun2.

Gambaran Bullet train.
Pendekkan cerita, aku dengan my roomate, Sya dari Shah Alam drop dekat rumah Sya pagi tu. Then we've took a cab untuk ke station Ktm tu. Rasanya kalau aku pergi sorang, memang tak jejak kot Mid tu. Sesat sampai ke Seremban rasanya. Selalu naik kereta je tak pepenah naik train bagai. Sooo Kampung T_T.

Sampai ke malam kami shopping, chillax, gossip, biasalah, dah biasa duduk sekali, sekali tak jumpa lama, macam2 cerita keluar. 

Common. Toilet. 
Yaya, aku tak boleh tahan betul. Sampai2 je nampak kitorang, terus lambai tangan riak excited, sambil terkedek2 lari dekat kitorang. Haha, yaya2, kelakar okay! :P

Them. Kiri my classmate, kanan my roomate. Yang belakang tu Bunga Mangga pengantin. How i'm supposed to spell that. Mangga? Manggar? :o


Promoter lelaki kat situ usha dari belakang. Jeles lettew

Ya Allah, rasanya kat sini je sempat ambik gambar. Tengok beg tu macam mana. 
Banyak masa dihabiskan dengan MENCUCI MATA merangkap MENCUCI PURSE. Itupun tak cukup lagi tu nak shopping. Kalau takde kekangan pitih, rasanya setiap kedai yang dimasuk, nak grab tak satu pon untuk setengah barang je! Memang menguji betul lah. Lepas ni nak keluar bawak kain, tutup mata.

Rasanya kalau dorang dah kahwin nanti, aku nak suggest dekat laki dorang kalau bawak dorang shopping, sila jadi tour guide manakala biar bininya ditutupkan matanya. Kalau tak, balik tinggal jam je dekat tangan rasanya. Baju seluar semua habis kena gadai.

Gedik.!

Spoiled! 

Yaya Punya.
Aku tak makan. Diet2! :P (tipu lagik)

Sempat jugak kami layan The Avengers yang memang gempak gila tu. Siap bergaduh2 lagi dalam panggung tu sebab berebutkan  Chris Evans si Captain america tu. 

Bye!
Balik rumah, macam semalamnya, terus terbongkang tak hengat apa. Serious, yang ni lagi teruk dari semalamnya. Sekurang2nya masa pergi Curve tu sempat jugak lah aku stay layan lappy sampai pukul 12, 1 pagi. Tapi tang shopping ni, memang tak hengat apa dah. The spirit has gone. Hilang, terbang bersama duitku. Ahh~

Tuesday, 15 May 2012

First "HoneyMoon" #BHG3

Selain dari makan tidur, jadi bibik yang tak bertauliah dekat rumah ni, aku ada buat kerja sampingan dimana kerja ni agak femes dikalangan muda mudi masa kini, MERAYAP. Wehee.

Agak eksaited terkinja-kinja sebenarnya bila kita dapat jumpa balik kengkawan kita masa sekolah dulu. Rasa muda je dengan dorang sebab teringat masa zaman sekolah2 dulu even sekarang ni pon takdelah tua mana. Over je lebih.

So, setelah lebih setahun tak berjumpa, we made a decision to hangout togetha! Betapa aku eksaited sesangat sampai dalam tidur pon asyik terjaga je sebab tak sabar nak tunggu hari esoknya yang we ollz nak hangout. Ingat nak ajak reramai tapi masing2 busy dengan hal masing2. What to do kan. Mana yang ada jelah kita menggedik.

Trust me, this is my first time i drove alone to shopping complex since i've got my license. Pergi Curve pulak tu kan. Selalu pergi Shah Alam je. Even drive ke Shah alam pon tak pernah sensorang. Selalu ada co-pilot disebelah which is siapa lagi kalau bukan my dad takpun ibu. Memula ibu macam tak percaya juga when i asked her whether can or not if i've borrowed her car for that day. Ibu siap perli lagi " Tahu ke jalan nak pergi sana tu?" and i'm just, what question is that. Daa. Tapi bila dah gedik2 dengan ibu, buat2 muka comel sikit walau tak comel pon, ibu kasi juga. Wahaa. Takde orang yang aku paling sayang dalam dunia ni selain ibu. Ibu yang first. Ayah kedua lah sebab ayah selalu kedekut je. Upps. Pacik Daud baca, naya aku.

Yang lagi extra challenge for me on that day masa nak outing tu, i've dropped my car at petrol station. Nak buat apa lagi, isi minyak lah. Nasib baik duit minyak ayah bagi. Kalau tak, habis kopak ahh aku T_T Ini paling aku takut sekali isi minyak, first time, isi minyak sensorang. Boleh kira rasanya 5 kali je kot aku pegang pam minyak tu. Memang peluh2 kat situ. Tapi buat2 cool. Ketaq lutut aku ni hah. Macam2 aku pikir. At last, aku berjaya isi dengan jayanya walau peluh2 jugak lah kat situ.

Silap kitorang keluar lambat haritu dalam pukul 11 kalau keluar awal sikit, boleh buat banyak aktiviti lagi. Kejap, aktiviti apa je yang kau nak buat dekat curve tu fiza oi . T_T Entah macam mana boleh lari script dari yang director beri, aku dengan tak semena-menanya jadi driver tak bertauliah untuk macik 2 orang tu. Si fanim dengan pinat. I've picked them up at school sebab dorang baru lepas ambil sijil spm dulu. Dah tua baru nak ambik. Lepas tu terus pecut ke Curve and tension jugak lah sebab bertembung dengan waktu orang office had their lunch. Jammed. Baru aku paham macam mana ayah drive bila balik kampung kalau jammed.

Sampai2 Curve dalam pukul 12 lebih, cari makan dulu. Lapor katanya..

Mak oi. Spoiled sorang akak tu pegang plastik guardian. Choi!
Pinat kata nak Window Shopping je, 'Window SHOPPING" okay? paham?

Dengan fanim tunggu Yana dengan Hafiz si pengantin tu. Macik dengan Pacik tu lambat!
Lepas dah 'window shopping' yang tak berapa nak window tu, we've decided nak main bowling instead of watch a movie. Alasannya, kalau tengok movie tak boleh gossip2. Biasalah, lumrah orang pompuan kan. Apa je ada kat Curve ni kalau tak bowling, nak karok, suara macam katak puru. Kami sedar tu sebab tu kami pilih bowling walau ke longkang tempat favorite bola tu nak roll.

Macam confident je kunun boleh ganti Shalin Zulkifli tapi nan hado. Ilusi tak menggambarkan realiti.
Tengok jari tu. Position my fingers pon tak betui berangan ada hati nak feeling2 Shalin konon.

Ini Yana. Penat tekan bell rumah dia last2 dia kata bell rumah dia rosak.
Patut tak patut? Aku dah taktahu nak cakap apa dia kata bell rumah dia rosak. Gelak terbahak2 kat situ jugak. Nasib baik lah tak tunggu macik ni lama2 kat rumah dia. Tidur mati ghupanya.

Aku redha aku paling rendah. Dulu dan sekarang.
Ye. Aku paling rendah dulu dalam kelas. Cehh! Dah, main jejauh sana!

Dulu dia supplier stok korea saya masa sekolah.

Holding a camera, Pinat @ibu. Saja je panggil dia ibu sebab dia nampak matured.
Next time, nak kumpul reramai lagi taw!
Balik rumah aku terus terbongkang dah tak hengat apa sebab penat sangat bertembung dengan orang office balik. Begitulah seronoknya *tagline iklan koko krunch*

Sunday, 13 May 2012

First "HoneyMoon" #BHG 2

On my last entry aku ada cakap bahan ujikaji atau eksperiment . Dah taktahu nak buat apa, dah fitrah orang pompuan, tugasnya memasak, so aku pon tak terkecuali. Masak je, entah sedap entah tak, belakang cerita janji habis sebab laporrr. Itu yang penting.

Spaggheti goreng with coctail. Abaikan gelas tu sebab aku memang suka kumpul benda yang comel2.
Nak dijadikan cerita, nak goreng spaggheti ni punyalah azab sebab tak ingat macam mana caranya. Last buat spaggheti ni masa form 4 ke form 5 dulu tak silap. Selalu tinggal ngap je. Entah macam mana terbukak hati nak buat ni Allah je yang tahu. Kira first attempt lah ni setelah sekian lama skill berkepuk.

Oleh kerana aku ni peminat sambal yang tegar, asal boleh pedas lagi aku sumbat, makanya cili aku letak sesuka hati aku banyaknya. Last2 terlebih cili pedas ya amat. So, nak consider failure ke tak tu, tak tahu lah nak comment macam mana. Lepas tu aku malas nak buat lagi dah. Merajuk sekejap.

Tapi coctail tu favorite aku. Lemak2 manis gitu. Rasanya bebudak darjah 6 pon pandai buat kot. Sebab senang sangat. Pejam mata pon boleh. Okay itu melampau. Tipu je yang pejam mata tu. Tapi kalau buat banyak2 aku tak berani lah sebab takut tak sedap. Wehee. Warning dulu.

Ayam Masak Sambal.
Yang ni aku terkejut jugak dengan hasilnya. I didn't expect the taste's gonna be like that. Bagi aku, sedap. Eie. Gediknya sendiri kata sedap. Menyampah! Sebab batak lagi kan, second attempt ni kira succeed . Mak oi. Lapor lah pulakk. Aku masak ayam ni berapa ketul je sebab takut tak jadi. So, tawakal jelah. Last2 menjadi pulak.

Bukti succeed, malam bila aku nak turun makan, betul2 tinggal seketul je ayam. Aku tak sempat nak sebat drumstik ayam yang aku dah chop dulu tu. Mesti Si gemok punya pasal lah! Siapa lagi yang pelahap makanan dalam rumah ni. Next time kalau rajin, nak buat lagi. KALAU.

Roti telur
Yang ni simple je. Mungkin ada yang tak tahu, aku bukan lah peminat telur, dalam erti kata lain, aku tak makan telur. Tapi hanya roti ni je yang digayakan bersama telur begini je  yang aku makan. Kira tekak boleh terima kehadiran telur tu dengan cara begini lah.

Bukanlah dari dulu aku tak makan telur. Dulu aku memang tak berkira dengan telur. Tapi sejak umur aku 10 tahun rasanya aku stop ambil telur. Sebabnya macam bodoh2 je, dulu aku tak makan kuning telur, aku makan yang putih telur je, at last aku dapat tahu bila telur tu jadi anak ayam, yang kuning tu isinya, yang putih tu soon akan jadi bulu ayam, memang tak lah aku nak makan lagi. Memang masa tu aku budak, tapi effect sampai ke hari ni. Lagipon telur berbau lagi2 half-boiled tu. Kadang2 tak tahan bau, rasa loya. Tapi yang pelik, aku suka masak telur, cuma aku tak makan. Si gemok yang makan.

Springy noodles.
Yang ni third attempt. Ada yang tak percaya ke aku buat ni? Percayalahhh.. percayalahh aku yang masak benda ni. Seriousss aku tipu. Rasanya kalau aku masak mee ni esok berduyun kot mak2 orang nak masuk minang untuk anak laki dia. Okay overrrrrrrrrrr!

Memang tak lah aku yang masak. Itu mee dari Noodle station aku sebat. Makan sorang memang tak habis.

Okay aku update sendiri, lapar sendiri. Harus mencari makanan dibawah ni.

Hmm, rasanya korang kena abaikan explanation pasal telur tu. Tak matang langsung T_T

Jadi, inilah bahan ujikaji yang dinyatakan sebelum ni. Kecoh kan? Macam ayam bertelur riuh sekampung.

Ada mak sesiapa yang baca entry ni nak amek jadi menantu tak? Wehee.! gatelen kata yaya nanti! :P 

p/s: Rasanya sya dengan yaya dah boleh condemn kot baca entry pasal telur ni . Hmm, gasaklah korang. Jangan tanya lagi kenapa HD tak makan telur. 

First "HoneyMoon" #BHG 1

First honeymoon membawa hint kepada my 'first' cuti sem. Budak baru lah katakan. Oleh kerana UITM memberi cuti kepada kami budak-budak diploma untuk menchillax kan minda, diri dan rohani makanya aku memilih untuk hanya bekerja dirumah sahaja. 

Rating pekerjaan paling tinggi dalam kalangan student era kini, TANAM ANGGUR. Boleh lah tahan kan.

Sesungguhnya bukanlah seorang dua saja yang tanya, "Tak kerja ke?" "Tak boring ke duduk rumah?". Cehh. tengok ayat tu 'Bukan sorang dua je yang tanya' berlagak macam retis ramai yang tanya 'What's your next project?' and si retis tu mula lah start 'okay i dah start blaa.. blaa.. blaa'.

Persoalan: Kenapa HD tanam anggur tapi dalam masa yang sama blog berhabuk.

Jawapan: Nak menulis ni kena ada point. Kena banyak dan betul-betul pikir baik buruk sama ada untuk diri sendiri waima orang lain. Bukan kau tulis setakat main tembak je. Even ada sesetengah orang  kata, aku tulis blog ni suka-suka je, isi masa lapang, cerita hal diri aku macam diari yang aku selalu tulis dalam buku masa sekolah dulu. Dari pendapat aku, diari mana ada orang bagi baca? kalau aku pon, takkan punya aku bagi orang baca diari aku. Agak2 kalau dah rasa puas makan kaki ayam cubalah. Cehh. tunjuk gangster :P Sebab blog ni senang je nak search dekat google. Unless kalau di private kan. Pepandai lah sendiri.

Bukan aku taknak update, cuma idea tu tak datang dan aku tak tahu nak merepek meraban apa dekat sini. Aku pon tak rajin blogwalking sekarang. So, aku lost. Hmm, bila pikir2 balik, macam segan je nak share dekat fesbuk :P 

Okay bagi menjawab segala persoalan apa aktiviti yang aku buat di rumah tercinta muahh muahh, banyak yang aku buat. Tapi ghupe bodoh2 jelah. 

Start bangun tidur, kadang2 aku online sampai ke tengahari, kalau datang mood rajin sesangat HD awesome tu, aku turun dapur panaskan dapur. What? PANASKAN? bukan bakar dapur. Orang kata Warm-up dapur gas and start ketuk2 kuali. Ketuk je. Masak idok. Lepas tu main game PS2 entah apa-apa game aku balun, sebat je. Cakap, membebel sorang2 kalau kalah. Erkk, macam takde motif je aku bagitahu semua ni kat sini T_T

Untuk asah skill masak, aku rasa, orang pompuan perlu cuma aku ni takdelah rajin mana. Untuk lebih simple, PEMALAS ke dapur. Pon aku tak lincah nak campak2 bahan dalam kuali. Tapi ada jugak lah effort untuk ke dapatkan title 'Bini mithali' yang semua pompuan dok idam2kan tu even aku tak kahwin lagi. GATAL!

Hmm. Hmm.. Hmm.. bagi aku masa untuk pikir patut tak patut aku masukkan segala bahan eksperimen aku.  Jumpa di next entry insyaAllah.

Ohya, dan oleh kerana dah lama tak bukak blog, aku rasa macam what the? loser gila aku tak tahu apa sebab blogger.com dah lain. Tu yang terkial-kial sikit nak tekan button ni silap tekan, button tu bukan. Kesimpulan, hal itu merupakan salah satu sebab yang mendorong aku untuk mengukuhkan lagi alasan 'MALAS BUAT ENTRY'

Saturday, 31 March 2012

Dari Machangster ke Kuala Lumpur

Kuala Lumpur- diploma Uitm Student will having their semester break. Bagi yang bukan Uitm, yes we(diploma Uitm Student) are now already started our holiday bebeyhh! Dah habis 1 sem dah. So no wonder lah dekat kolej tu kecoh macam kapal karam dengan bebudaknya sibuk mengemas, Almaklumlah nak balik punya pasal. Tak buat clearance, Non-residents lah jawabnya next sem.

For me, this is my first experience nak settle kan a things before make a leave to KL. Freshie lah katakan. Leceh jugak. Dengan hal roomates, bilik, kerenah orang office yang leceh. Rasa macam argghh nak hantuk kepala di dinding. Fortunately mine was no problemo. Tapi kawan punya yang ada technical problem sikit masa nak hantar borang-borang leceh tu semua. It's hard to explain peeps!

Tapi tulah orang kata, sabar itu separuh daripada iman. Benda kalau settle ikut step by step, inshaAllah it will be going smoothly. Duduk sana kawan tulah family. Racun, penawar kita.

So, oleh kerana almost 2 months we're not coming home, we've decided to take a plane back to Kuala Lumpur. Balas dendam lah konon sebab lama dah tak balik. Baru Machangster belum Manchaster.

Sebelum balik pagi tu kena kemas-kemas barang supaya nanti senang balik exam terus chow cincau. Oh yaa exam start at 8.30 to 11.30a.m. Jujur cakap, IMD 103-introduction to computers is the first and last paper yang aku keluar awal untuk sem ni lah! Excited nak balik punya pasal. Sakit perut je duduk lama-lama dalam dewan fikir nak balik!

Serious, dah lama tak buat art macam ni. Last buat masa SPM dulu. Jadi di saat2 akhir apa kata kita mengimbau memori.
Inilah hasilnya:)

Before check in. Checking beg's weight. Mine was 17.25. Hand carry bag 10 kg. Hebat tak saya sandang beg 10 kg =.=!

Dari Machang ke Pengkalan Chepa nasib baik ada driver yang tolong hantarkan. Pukul 12 terus gerak dari Machang. Ingatkan jauh sangat sebab haritu pergi macam jauh. Dalam pukul 1.30 dah sampai. Tengok ayahanda bawak laju ingat dekat circuit agaknya! Seriau duduk dalam kereta tu! Billion thanks to you ayahanda! our class rep Fareez azmi. Walau terpaksa rush adjust time nak pergi solat jumaat. Susah takde driver perempuan ni.


yaya and sya

Yang paling tragis, we all tak sempat makan pon sebab excited sangat nak balik. Just alas perut je dengan Hot&roll dekat airport. This is happened  because Kfc has stop their operation sebab hari jumaat! pukul 2 baru bukak balik! Ingat Kfc airport takde lah stop their operation. Tapi nan hado je. Memang tak lah nak makan, nak zohor lagi. Dahlah kami kalau makan setengah jam paling awal habis makan. Ayuu kauu. Aww .


Businesswoman koya busy!
*Koya tu in KL- bajet, poyo lebih kurang.

Rasanya kami je kot yang pakai baju kurung dalam flight tu. Tak sempat tukar baju punya pasal. Terserlah melayunya.

My ticket :)




On last trip, kita berdua je kan yaya tengok student USM punya lah ramai balik naik flight. Sedih je rasa terpinggir di kelilingi bebudak USM. Kami je student Uitm masa malam tu. Tapi kini tidak lagi, airport tu macam sendiri punya. Gege lebih.

Muka excited nak balik! 


Bye2 Machangster!

Banyak sit kosong. Sila lah buat macam dalam private plane sendiri. :P
*Few minutes before boarding.

They give us this.

Allahuakbar. Indahnya ciptaan Allah. :')


Berebut dengan syakirah siapa duduk tepi tingkap sebab mine was A, dia C,  then inilah hasilnya. hee. sorry sya. :)

Budak excited sampai tolak troli pon nak terbalik! haha. yaya! yaya! Ali yahya!

Here we go. Assalamualaikum Kuala Lumpur. Assalamualaikum ibuayah :')
Rasanya dah boleh cakap KL kot sekarang. :) kecoh, poyo. Okay kerek! haha. Assalamualaikum. Sorry kalau ada terguris hati sesiapa. I've try my best kawan :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...