Followers

sugardaddy saya

Monday, 12 September 2011

Akan ku sumbat mop ke mulutmu sayang

Oh Hatii. sabarlahh.. Entry ni memang macam luahan perasaan! erk, lebih kepada tekanan perasaan kot! Memang speSial untuk nenek tua tu yang tak sedar diri.

Ahh. kalau lah otak aku ni jenis yang boleh senang kunci ingatan, akan ku listkan segala apa keriakan kau. Sungguh. Memang dugaan aku jumpa orang perasan bagus yang melampau tahap gaban 10.0! Habuk kau.

Aku tak sangka ada juga orang yang riak smpai macam tu sekali. Kenapa lah dia mesti jadi sebahagian dari hidup aku? dan sekaligus menyeksa hati dan jiwa aku dan teman sekerja. Mengajar anak ketam berjalan. Diri sendiri banyak tak betul, ada hati nak tegur kami yang sememangnya banyak tak betulnya. Kami hormat sebab kau tu kertuu+++ infiniti berjuta2 lemon seluasa alam semesta ! nenek kebayan..

Pernah tak korang jumpa orang yang membebel 8 jam non-stop? sebabnye? benda kecik je pon. Kalau stop pon, untuk setengah jam. Mana dia dapat air liur yang sebegitu banyaknya?

Macam lah anak kau sorang yang ada degree? Takpe, tunggu aku genggam degree tu nnti, baru kau celik mata tengok aku ke, kau yang patut kawan dengan orang atasan? wadehel? tak kemananya degree engineer anak kau tu kalau mulut mak dia macam longkang. Berkat ke ? Tuntutan Allah pon terang-terangan kau tak buat? Nak suruh orang bagi perspektif baik kat kau macam mana? Derr nenek, kami tak buta lagi. Lagi teruk buta hati macam kau.

Dan aku geli kot nak panggil lau kakak, sebab umur kau lagi tua dari ibu aku, patutnya makcik, atau pun nenek. NENEK!

Lagi satu, tak payah lah nak dok bangga2 kan kekayaan kau tu yang tak seberapa. Bila aku cerita pasal family aku, terdiam kau tu bawak apa maksud? Tulah, jangan selalu pandang orang sebelah mata. Kadang-kadang,jutawan pon pergi kerja naik beskal kau ape tahu? sebab kau mana pandang orang yang kecik2 ni.

Hadoii. kalau boleh aku nak je post kat 1 dunia tentang kau. Biar semua orang kenal siapa kau. Banyak lagi aku tak cerita.

p/s: sorry ayat bunyi kurang ajar. Macam ni lah kalau emosi menguasai diri. !

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...