Followers

sugardaddy saya

Wednesday, 6 July 2011

Warning Untuk Facebook!

"FB has changed again without any notification. Take a look at your URL (top box on your screen.) If you see "http" or just "www" instead of "https" you DO NOT have a secure session & can be hacked. Go to Account Settings - Account Security - click 'Change'. Check box (secure browsing), click Save. FB has automatically set it on the non-secure setting! Do everyone a huge favour"


Macam statement kat atas ni, kita tahu, nak buat FB ni free, tak payah nak kena bayar bagai. Macam korang kena bayar mahal untuk nak dapatkan secawan kopi kat Coffee Bean. Dah kata benda percuma, benda yang tak memerlukan kos. Kalau korang kerja, tapi korang tahu korang takkan dibayar gaji, ada korang nak buat kerja tu elok-elok macam pekerja yang dibayar gaji riban-riban? takde kan? melainkanlah kalau hati korang tu betul-betul suci murni macam minyak masak tu. Tu pun kalau wujud ramai lagi lah orang yang berhati macam tu.


So, aku just nak share lah. FB ni dah xselamat! Hari tu aku baru baca paper, FB pon boleh kena hack. Bukan setakat FB je, web-web lain pon kalau dah namanya hacker tu, dengan berbesar hati dan besar kepala lah dorang boleh hack korang punye akaun ikut dorang punya suka. dorang pon boleh dapatkan maklumat peribadi kita dengan hanya amek nombor telefon atau nombor akaun kita yang kita tulis kat fb. Selalu jadi kat online sellers and buyers. Dan jangan terkejut kalau aktiviti dorang ni tersangatlah menguntungkan. Beriban-riban dorang boleh dapat dengan aktiviti ni. Cuma dorang kena jawab lah kalau SKKM dapat tangkap. Sendiri mau ingat.


So the precaution is, korang kena buat macam yang aku cakap kat atas tu. Check balik security akaun korang kat account setting. This is for your own good. Kalau korang xnak buat, sukahati lah. Jangan nanti dah tersungkur baru nak tergadah.Kalau  jenis yang malas baca, tak boleh tengok huruf lah konon, ahh, lantak kau lah. Ada aku kesah? setakat baca ayat pendek pon malas, buang air takde lah pulak kata malas. piirahh. alasan budak tadika.!


Selamat Berjaya!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...