Followers

sugardaddy saya

Friday, 1 July 2011

lalai tanggungjawab sendiri

Apa hukum wanita yang dah berkahwin tapi still nak menggatal cari lelaki lain? sendiri pikir ye. Kalau berkahwin atas dasar suka sama suka, what should be their problem? Hmm.  mungkin sebab bosan? entahlah. aku belum kahwin so aku tak tahu. So kesimpulan senang, pikir apa impak yang mendatang sebelum buat satu keputusan. 

Mungkin sebab suami itu sendiri ke maybe? ah. i don't know . Kalau dah tahu laki tu buaya, kenapa sanggup nak masuk dalam perangkap yang hanya makan diri sendiri? please. . be matured when you doin' something . Kalau dah rasa agak-agak tak mampu nak bawak dia balik ke pangkal jalan, jangan buat keputusan yang kita sendiri tak tahu keupayaan kita. Bukan senang nak membinmbing orang, sedangkan terbimbing ke diri sendiri tu? dah cukup segala ilmu di dada? Sekarang bila dah bercerai, nak ganggu kebahagiaan orang lain pulak? Memang lah nampak macam takde pape tapi dari segi cara, what the hell ! Apsal manusia zaman sekarang pengotor sangat sampai bila dah ludah, sanggup jilat balik? 

Bukan nak menuding jari menyalahkan sesiapa, sendiri ingatlah yang kita harus berpijak di bumi nyata . Yang dah lepas tu, lepaslah. Masing-masing dah ada hidup masing-masing, Berjuang lah untuk hidup di atas landasan yang betul . Jangan pergunakan orang lain untuk kebahagiaan dan kepuasan diri sendiri. Macam yang kita tahu, hidup ni tak lari dari hukum karma yang telah ditetapkanNYA. Ingat siapa kita, jangan kita cuba mencabar apa yang dah tertulis untuk kita.

Sekian~ 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...