Followers

sugardaddy saya

Monday, 4 July 2011

Benda lama jangan dikenang to---> STALKERS!

Stalkers? siapa stalkers aku? Kalau korang terasa baca ni, maknanya tanya lah diri tu ye. hee. gurau jee. Benda yang lama jangan dikenang. Pepatah orang lama. Aku pinjam and curikkk pepatah ni untuk jadi renungan kita bersama.

Tak kisahlah pepatah ni refers tu barang atau harta benda yang dah hilang ke, xda guna kan kita nak ingat-ingat balik benda tu. Sebab dah benda tu takde, nak mengADAkan tu macam mana? Contohnya macam gula, kalau hari-hari kita pakai habis jugak,(ini bagi orang yang kedekut lah). So , tak payah lah nak sedih-sedih sebab gula dah habis. Beli jelah yang baru. Ok, kene ke tak contoh aku ni dengan entry yang aku buat. Sedikit musykil. ahh lantakk

Aku bukanlah nak bercerita pasal gula sekarang tapi lebih kepada hati seorang manusia sebenarnya. Yang kes gula tu aku saja je nak tambah kasi manis ini ceritaa..

'Benda yang lama jangan dikenang' selalu orang gunakan ayat ni bila bagi nasihat kat kawan-kawan yang kononnya terjebak dalam 'kechewa berchenta' orang kata. Hah! kat sini pon aku nak bagi nasihat yang tak berapa nak nasihat sangat lah tapi lebih sedikit (ok, bukan sedikit tapi banyak sebenarnya) kepada amaran kepada sesiapa yang terasa. Macam Tsunami  nak datang pon kena ada amaran jugak kan? 

Tak payah lah nak muncul dalam hidup dia lagi. Nak jadi kawan atas sebab apa? Kiamat ke dunia ni kalau tak jadi kawan balik? Ini bukan pepatah habis madu sepah dibuang ni. Tapi habis Sepah madu dibuang.! Dulu masa ada depan mata, dah kau dajalkan dia dengan tipu helah kau yang menambahkan lagi dosa dia, sekarang kau dah ditinggalkan atau bahasa kasarnya cerai, kau nak balik kat dia balik? wah-wah satu-satu kau nak kaut? tamak jugakk kau eh.

Untuk apa kau datang balik lepas kau dah tipu dia  hidup-hidup? eie. aku rasa macam nak buat je berjuta-juta entry pasal kau. Buruk perangai betul. Dah kau ludah dengan kahak-kahak keluar bagai, kau jilat balik? yekkss .yekss . 

*yekks: bunyi jijik bila nampak orang muntah kat dalam shopping mall.

And lagi satu, tak payah lah nak add-add bagai kat pesbuk(facebook) atau pun nak hantar stalker ataupun buat akaun baru semata-mata nak stalk. Buang masa, buang air peluh ketiak kau je taw. Ada aku heran? Menggedik-gedik mengantor (menghantar) komen yang entah pape. Kunun(konon) nak tarik perhatian "awak!awak! saya disini! meh lah pandang saya yang cun melecun pinggang ramping bak kerengga!" tok(tak) sedar body dah menggelebeh macam lahir anak SATU! (ok, aku xcakap sape2 bab pinggang, aku bayangkan diri aku)

Ergghh? Melampau ke apa yang aku cakap ni? Kbai kalau baca jangan sampai menangis taw. Takut juling je nanti.adios~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...