Followers

sugardaddy saya

Friday, 11 March 2011

Bila aku dilamar . !

Kawan2 ! laki2! pompuan2 ! bakal husband ! ibu! ayah! makcik2! pacik2! atok2! nenek2! sedara mara! (hah. .lagi sapa aq xsebut bgtawu ) Jangan terkejut baca statement ni . Memang betul pon aq di lamar .Kepada orang-orang yang bercinta dan sedang menuju ke arah perkahwinan, saya paham perasaan anda bila di lamar . Best kan ? Bahagia nyaa. . . 

*Rilex2. . .  aq xde lah extreme sangat nak ke arah perkahwinan ni . Wooahh . . Aq masih sayang lagi hidup bujang aq :D . . Umur baru 17 kott . .  Belum masuk bday lagi . (18) jangan mara haa. . . 

HAFIZAH DAUD DILAMAR ????? :O WOOOAHHH !! GEMPAK !!!

The story begins:
Ada sorang laki ni . .  dia lalu depan kedai aq. ..  aq main handphone masa tu . Dengar lagu. . Lepas tu dia patah balik drop kat kedai aq . And. . . ..  
Lelaki   : Kak, kat sini kedai fotostat kat mana ek? (oke, aq memang membara kat dalam hati aq bila aq    dipanggil "akak" oleh "abang2" n "kakak2" yang xsedor diri beliau, mereka2 dah tua)
Aq       : (aq sempat kutuk diri dia dalam hati) Err. . . entah lah . xtawulah pulak . Setahu sy xde kott . 
Lelaki  :emm, ok xpelah . aa. .  bg sy waffle 2 . . bla. . .bla. . . 
aq       : ok.. .  :)
Lelaki  : Lama x? berapa minit ekk?
aq        : emm, 4 minit .
Lelaki  : ok, jap eah, sy pegi sana jap .
Aq      :ok . 
(beberapa saat lepas tu)
Lelaki  : stiudent ke?
Aq       : ehh, xlah . tengah tunggu result ( aq sungguh2 nk bgtawu umur aq supaya dia xpanggil aq akak lagi !! bila masa ibu aq bersalin kan dia =.=)
Lelak   : result ape? skola? 
aq        : ha'ah :)
Lelaki  : ouhh. . . kerja sini gaji berapa?
Aq       : *terkejut* Basic *** kalau ot sejam*** Nape? berminat nak keje sini?
Lelaki  : ehh, xlah , tny je . Sy keje kat Burger King sana tuh .
Aq       : sana mana? extreme park?
Lelaki  : ha'ah . ..  
Aq       : ouhh. . .  Ada kerja kosong ke kat sana?
Lelaki  : adaa. ..   sana gaji **** kalau awak nk lebih, sy boleh bg . Makan kita bg sekali . Sebab ada ramai yang minx keje ngn sy, tp student kan, sy xamek. Sy nak amek org yang free macm awk ni la . Tengah tunggu result xde wat ape . 
aq       :Ouuhh ,. .  yeke. . . laa. . . awk bos ke. . .? (malu gila dia bos sedangkan baru je bberapa minit aq tny dia nk keje kat tempat aq ke. jauh panggang dari api !)
Lelaki  : ha'ah . Awak g keje naik ape?
Aq      : parents anta. .. 
Lelaki  :Ouh. .  duduk mana?
Aq      : Puncak perdana..  . 
Lelaki : ouh ..  jauhnye? nape xkeje kat sana je? 
Aq     : hah? kat sana? ade ape je kat sana? hutan je kat sana =.= 
Lelaki : ehh, yeke? 
Aq     : yela . . awk dok mana? :o
Lelaki : sy dok bukit jelutong . Puncak pdana atas sikit dari bj tu kan? xde pape ke kat sana?
aq      : ye . .  xde pape. utan je bnyak . =.=
Lelaki :ohh ..  kk2  ..  . xpelah, kalau awk dtang burger king, cari lah sy . kalau awk minx gaji lebih pon sy boleh bg . Kalau sy xde, assistant sy ade  . 
Aq     : hahh? haih . . aa. .  ok2 ...  :) 
(Waffle siap)*dia dah pegang beg plastik n bersedia nk jalan .  aq pon was2. .  dia dah bayar ke belum .. 
Lelaki : dia cakap ape tah aq lupa dah .
Aq     : 6 ringgit . . :)
Lelaki : ehh, xbayar lagi ekk? lupa pulak . sorry2. . tu la cakap dengan awak lupa pulak
(aiseyh . ..  kau dah malu kan???? ) hehehhee 
Aq     : haa. ..  tu lahh. . . hahahaha. . . . ok thanx. . 
Lelaki : ok . ..  (berlalu dengan senyuman)
*Setelah aq berfikir2 balik, aq nak stay keje tempat lama jelah .Lagipun result nak kuar, xlama je lagi aq boleh keje. sO, jangan tamak .  Kalu aq datng makan kat burger king, harap2 dia xingat muka aq. . . =.= 

SO, MEMANG AQ DILAMAR .  DILAMAR OLEH SEORANG LELAKI ! TAPI UNTUK BEKERJA JE :)

aq stay sini je !! 
Uih, kalau aq pegy macam tu je, kesian bos aq terkontang-kanting nak cari pekerja baru  . ..  hadoi . ! haru !

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...