Followers

sugardaddy saya

Saturday, 31 December 2011

Bila aku dah frust menonggeng

Sebab tak dapat memeriahkan lagi YES2 (year end sale) yang ada disebabkan kesilapan teknikal disamping kesalahan kurang bijak dari aku sendiri.. *tepuk tepuk untuk diri sendiri sambil muka tunduk bawah frust* T_T

Maka kebuangan-tebiatan aku amatlah terserlah melampaunya.

Macam2 rasa ada. Sedih+ketagih+kempunan melampau . Terima kasih ibu. i'll miss you .

Muka buang tebiat. Ada ke laki nak buat bini? taknak pergi jauh2!

Semua yang ada dalam kepala otak aku yang aku dah plan sebelum cuti berkechaiii berderai *bayangkan kaca retak lalu pecah nyilu atas lantai. gedegang!*

Macam ni ke aku mengEndingkan sisa-sisa hidup aku untuk 2011? Gila sadis lagi tragis. Jom terjun dari bas pacik sani!

Friday, 30 December 2011

Ingatlah wahai insan ku sayangi

Tak semua yang kita ada tu kekal. 



Contoh diberi adalah 'AKU'. Tak selamanya aku duduk Shah Alam. Sampai masa aku kena balik Machangster jugak. (Takde motif) Dan tanpa aku menghitung waktu dan hari pon, dah habis dah pon tempoh seminggu untuk aku bermenjeng- menjengan dengan katil dan bilik aku+bebe eppy. Belum sempat aku nak kira pon hari. Laju tak laju 'masa' tu?

Ehem2..

Kehadapan keluargaku, 


Janganlah bersedih sangat kalau aku takde. Kena tinggal jugak aku kat rumah ni. Kawan baik aku yang dari dulu sampai sekarang je setia jadi peneman. Incik Laptop. Engkaulah tempat aku melalak meluahkan rasa yang nan hadoo ni. Si Gemok and Si Ketot, engkau cari gadoh jugak dengan aku kan. Tunggu Si Ketot pergi asrama baru kau tahu apa itu kesunyian. Haha

Macam biasa, naik cuti for sure tak payah nak disangkal-sangkal lagi aku akan busy buat ituini serta menduduki test dan sebagainya + assignment yang melambak dan + lagi dengan extra kerja khusus untuk student terpilih macam aku nak present natang 'catalog card' tu macam mana. Dan aku still xdapat nak recall balik betul tak apa yang incik Azmi suruh aku buat tu. Kerana nila 3 titik rosak D1 IM1101A sebelanga. Melambangkan ada 3 orang insan terpilih termasuk aku untuk present kat depan dan kalau salah apa yang salah seorang dari kami buat silap, satu kelas akan kena. Well, wait and see jahh..


Full time job.
Walau nampak remeh orang asyik sembang pasal "woi, new year mana?" dan aku hanya mampu "haaaihh. wadehel?=..="

Selalu aku tak ambil port pasal new year2 ni. Yang aku tahu, tengok fireworks. Aku tahu aku skema+kampung. Well, kau susah?? Tapi bila dah semakin matang ni, aku termangu, "Ohh.. Dah bertambah setahun usia aku". 

Paling tragis, aku merasmikan muka baru hidup aku 1/1/2012 sorang2 without my family kat tempat orang. Musafir~

p/s: Terdetik kat hati korang apa kejadahnya entry aku ni? heh! Talk to my hand! :3

Tuesday, 13 December 2011

18 years and above+++

Jadi model tak bertauliah with Mokya depan library. Pon bolehhhh.. Apa adahal?! kau hado?

"Memang kat UITM ni kami diajar untuk buat benda2 mengong  macam  gambo atas ni" cehh. gurau je. Kang tak pasal2 kena saman dek uitm -.-"

Sorry gambor teroberrr sangat.... Nak wat macam mana kami memang giler kamera. Tapi tokleh lawan che'we kembe ..

Tagline Pemes che'we kembe "Amek gambo che wan lah" gedik menjeng mentel che we kembe -..-"

Ok dah itu je nak cakap sebenarnya. Lain kali update gamba bebanyak lagik . Ni assignment berlambok. GTG.

Tapi fesbuk olwes doplohpatjam nyahhh..~

Thursday, 8 December 2011

Terima Kasih daun bawang untuk ini


Hadiah dari kawan untuk harijadi yang lepas... Thanks ^^

Boleh lah lepasni kalau buat milo atau mushroom sup dapat lagi banyak dari Sha punya. Ngeh3..


Posing dengan Mug dalam kelas pon boleh. Kau hado?? :P



Gediknyewwwwww.... dapat mug je pong~ =..="

Saturday, 3 December 2011

Kejadian di Hari ulangtahun dijadikan

Terima Kasih buat family yang nun jauh di Shah Alam. Akak sayang semua :'( rinduunyaaaa...! Bila ingat balik , rasa nak balik sekarang jugak!

Posto..posto.. Ada surat untuk aku.

Dari ibu.... :( 

Envelope tu patutnya cuma ada gambar passport and slip pendapatan ayah yang tak cukup. Aku cuma mintak itu saja. Tapi... tiba2 tadaaaa..


Ada kad.. Terharuuu, sebak, semua rasa ada.. 



Kad dari ibu dengan ayah.
Tercatat...



Pesanan@ucapan dari ibu buat satu-satu anak perempuannya yang jauh di perantauan ni T_T
Dari ayah. Simple but nice. :'(
Dari adik-adikku si ketot and si gemok.

terharuuu

Dari si gg ketot

Ini pulak dari si gemok ..

Thank you so muchhhhh.. Love y'all <3 <3

Entry ni pon kira lapuk jugak. Boleh dikatakan sepanjang aku dah merantau ni, segala entry aku ni semua agak lapuk sebab aku terpaksa save dalam draft kerana keadaan tak mengizinkan untuk aku publish post. Birthday aku yang jatuh pada 25 november haritu, harini baru aku dapat update. 

Terima kasih banyak2. Tak sabar nak balik Shah Alam. :'(

Friday, 2 December 2011

Hijrahku

Still lagi dalam mood uitm, Lepas 5 hari tu kitorang kena tukar kolej. Bayangkan, aku yang dari luar Kelantan ni bawak 9 beg belum lagi +comforter+bantal+baldi . Poyo and gediks and menjeng kan. Over je nak bawak semua tu. Ahh.. Tension aku bila pikir balik macam mana macam indonnya aku angkat semua barang2 tu sorang2 dari Kolej Tho(Tun Hussein Onn) ke Tdm (Tun Dr. Mahathir) yang jaraknya boleh tahan jauh nasib baik ada bas Uitm.Tu pun lebih barang dari tuan. Barang je dapat duduk kat kerusi meanwhile tuan punya badan dapat sipi punggung je duduk.

Indon on the way melaksanakan tugasnya...


Pengembaraan dari Tho ke Tdm. Nak bagitahu je. Aku 4 kali turun naik tangga semata2 nak settle kan barang ni semua. Itu belum lagi nak letak barang kat bilik. Aku pon dah tak ingat berapa kali aku turun naik letak barang. Bilik aku pulak bawah tanah. Cehh. nak bawah tanah je.. Sampai turn yang terakhir untuk barang aku selamat sampai dibilik, aku dah tak ingat ape dah, terus terduduk sebab penat sangat. Letih gilaaaaaa T_T Apelah Uitm seksa student sampai macam ni sekali. Duduk jelah kat bilik masa MDS haritu.

Say Hye to TDM.. Oh, TDM ni kolej baru ye.. So bilik dia better than other college. Cuma jauh la.. Terpinggir sikit rasa.





Meja aku paling banyak barang.

Dengan biskutnya.Kat dalam almari ada lagi 1 tin. Meggi ada 3 plastik. 

Dah tak muat. Padat. 



Serabut blako


Isnin jadual memang pack. Nak buat appoitment hari lain ye :P hehehe

View dari bilik. Nampak rumah kecik je -.-"

Yang ok nye pasal kolej ni dia baru. Cantik kalau nak dibandingkan dengan kolej perempuan yang lain. Ruang laluan pon luas. Cuma yang tak bestnya takde mesin basuh and ampaian. =.=" itu yang seksa tu kalau bab nak membasuh.

Thursday, 1 December 2011

Live Dari Machangster...

Ini boleh dikira entry lapuk dan basi. Patutnya dah lama kena update entry ni. Tapi masuk draft atas sebab faktor2 yang tak dapat dielakkan bebeyh..! 

Hidup di Machangster.. atau sebutan kampungnya 'Mache' (Machang). Terletak di Kelantan ye. Ramai yang tanya "Machang?? kat mana tu? Kedah ye? perak ye?" Sini HD bagitahu untuk sesiapa yang geografi failed atau tokse nak refresh balik subjek geografi dengan alasan dah lama tinggalkan zaman sekolah, Machang terletak di Kelantan.

Standard lah kalau nak masuk mana2 IPT, dah confirm2 ada orientasi kan, Uitm panggil MDS (Minggu Destini Siswa) Ramai yang mengeluh kata tak suka, tak best, tapi bagi aku, biasa je. Best lah jugak. Sebab ada org jaga kita. Kita cuma kena ikut arahan je. Tak payah nak fikir pasal lain. 

Malas lah nak review banyak2. Tengok gambar jelah ye. Oh, kalau gambar tak santek, sorry sebab snap pakai phone cikai je pon. Maklumlah kamera tak mampu nak beli. =.="



Orang first masuk. Yahoo dapat katil single. Sorry katil tengah B*g*L lagi

Bilik sementara untuk MDS je. Senang cerita, bilik tumpangan untuk 5 hari sahaja.

Orang2 yang meninggalkanku kesorangan terkontang-kanting disini. Acecehh.. choi!!

Posing masa MDS. Sakai sebab semua kena pakai tudung putih.

Roommates masa MDS je. Pastu yale2. hilang bercerai. Shira namanya. Budak banking.  

Nyampoh.. tokse tengok kalu rasa nyampoh deh.

Dewan Profesional.


Kawan segera. Syikin. comel budaknya.Kenal masa ni je. Lepas tu dah tak tahu gi mana. hee. ramai orang sangat.

Si gemok beratur nak amek makanan.

Roommates jugak. Masa MDS je. Sara oh sara. Budak pra dip. 
Gambar agak berterabur sikit. Ok Mache, Be nice to me... Adios...


Tuesday, 15 November 2011

Last update..

Sebelum nak berangkat. Nanti dah kat sana busy nak uruskan hal study.Entah sempat tak nak jengah blog ni macam sekarang ni. Ini pon curi2 masa sambil kemas barang2.

Rindunyaa dekat bilik aku, rindu kat semua yang ada kat sinii. Rindu Shah Alam. :'( sobsobsob.. menjeng2..

Muka berat hati..lagi berat dari berat badan sendiri. :P
..Hati..
Last  drive. Lepas ni lama berbulan2 lah xpegang stereng. pegang pen je.
Tunggu saya balik..

Bebe Epy pon kena tinggal. Sorry space tak mengizinkan. Gonna micuu :'(


Takde ape nak cakap sangat. Tengok gambar pon rasa sedih. Doa-doakanlah semoga semuanya berjalan lancar kat sana.

Belum pergi lagi dah rindu family. Rindu ibu. Gediknya! macam pompuan! haih!

Shah Alam ke Machangster.. Semoga tidur nyenyak . Adios . Salam

Thursday, 10 November 2011

Cara nak mengelak

Hidup ni bukan senang nak jaga hati orang. Lagi susah kalau nak puaskan hati semua orang. Kita juga tak selalunya bahagia, tak juga selalu berduka. Tak semestinya yang kaya tu selamanya kaya, dan yang miskin tu selamanya papa kedana. Dan aku juga macam tu. Tak selamanya dapat doplohpatjam online, yelah ibu dah tutup plug wifi, apakan daya aku nak on balik. Dan ayat aku yang akhir tu pun sememangnya macam tak kena. 

Kenapa lelaki sering dikaitkan dengan buaya? buaya darat pulak tu. Kenapa bukan buaya tembaga ke, buaya laut ke?

:Jawapannya sonang je jang oi. Manusia hidup atas darat. Kalau atas air pon, rumah dorang je yg atas air. Kalau dah kira atas air tu, kira darat lah tu. 

Normal lah kalau orang tengah bercinta, bak kata orang, kentut pon bau wangi, maksud aku orang yang baru2 nak start ni lah. Tapi bila dah lama2, kalau tengah2 dating tu, bau busuk gila, dituduhnya pulak pasangannya yang buang angin, merajuk sampai berbulan2 padahal itu bau pokok getah. Mengikut halusinasi aku yang melampau. Takde kena mengena antara yang hidup atau pon mati.

Standard lah kot kalau air  selalu pasang surut. Sama gak macam hidup kita. Hubungan dengan orang sekeliling. Ada pasang surutnya jugak.

Bagi aku taknak air tu selalu pasang surut, jangan letak tengah panas air tu. Letak je kat area2 sejuk. Ada paham ke cerita ke***g aku ni? 

Maksud aku, kalau taknak selalu gaduh, taknak orang selalu marah kita, janganlah buat benda yang  orang tak suka. Macam aku, sekali aku cakap tak suka, tak suka lah!Tak suka! tak suka! tak suka! Nak tunggu infinity kali ke cakap? ecehh.. emo pulek. Amek mood.. amek mood.. 

Macam ni lah aku, kalau tengok drama sedih, aku pon nangis, kalau tengok cerita happy, aku pulak yang terlebih happynya. Kalau tengok drama lawan2, aku yang terasa sakit kena tikam, kalau tengok cerita sweet2, aku pula yang menyengih macam aku lah kat tempat dorang yang tengah sweet2 dalam tv tu,kalau tengok cerita seram, tunggu berbulan2 takpon bertahun2 kalau nak aku tidur tutup lampu. Kesimpulannya, aku ni memang overr...

Tak suka jugak!! hehehe. ahh, nak tengok 2PM datang sini 25 nov ni :'( 

Sekembalinya aku..

Dari tempat persembunyian. Eh..eh.. bukan sembunyi tapi tak berapa nak rajin nak buka blog sekarang. Busy menguruskan segala macam benda. Tapi online fesbuk doplohpatjam tu jangan dipersoal.

Ayat common yang tertulis dalam blog blogger2 lain kalau dah lama tak update blog, mereka akan tulis cmni "rindunya aku dengan incik,puan,dato,datin blog ni." Bosan ke bila mata korang terbeliak baca ayat macam tu?

   


bosan.......



































BORING........


























































BOSAN....

















































































BLANK.......





























Kesiannya. korang bosan ek..? kesian.. kesian.. kesian... oklah, aku takkan cakap macam blogger lain tu..

















































































TAPI AKU TAK BOLEH TIPU DIRI SENDIRI SEBAB AKU MEMANG RINDU KAT KAU INCIK,PUAN,DATO,DATIN BLOG..!



























Annoying gila kan ? sorry sebab ini je yang termampu aku lakukan setelah beberapa ketika aku menyarakan diri sebentar bersama kitkat. Aku dah buat sehabis baik dah ni untuk entry ni. (eceh.. sebenarnya ini paling malas).

Kejap.. bagi aku refresh otak,minda,jiwa dan hati aku dulu ek.

Wednesday, 5 October 2011

Sebaik tiba ajalku

      "Ashhaduanla ila ha ilallah.. Wa ashhaduanna muhammad dar rasulullah"

Kalimah ini lah yang akan kita ucapkan bila diambang kematian. Kalimah ini lah yang harus dilafazkan bagi menandakan kita "tidur panjang" dalam keadaan sempurnanya sebagai seorang muslim. Wallahua'lam..

Pernah tak terpikir bahawa sempat atau tidak diri kita untuk melafazkannya tatkala kita sedang bertarung dengan maut. Siapalah aku untuk berbicara tentang ini. Tapi aku punya agenda tersendiri bahawa biar 50 tahun akan datang generasiku dapat merenung kembali kata-kataku dan mengingati bahawa salah satu perkara yang aku pernah catit adalah tentang hal ini.

Mungkin kita manusia lupa, alpa, lalai, leka bahawa yang ada didunia ni, segala apa yang kita miliki, adalah milik DIA. kita hanya peminjam. Dialah penjamin kita. Ahlong kita adalah syurga dan neraka. Terpulang sama ada jika kita dapat membayar, kita tidak akan dipengapa-apakan. dan begitulah juga sebaliknya. Jika kita sempat bertaubat, insyaAllah, Dia terima taubat kita, maka syurgalah yang dijanjikan.

Bila diri ini tidak lagi berpijak dibumi nyata, akan adakah lagi yang sudi mengambil tahu hal diri ini? akan adakah lagi yang ingin melihat gambar-gambar di albumku? akan adakah lagi yang sudi membuka blog ini melihat hasil tulisan tanganku yang tidaklah semenggah mana. Akan adakah insan yang berbisik "ahh, rindunya aku dengan dia". ada tak semua itu? aku sering terfikir tentang ini.

Jangan melenting melihat cara penulisanku. Entry ini adalah pandangan aku CUMA hanya untuk SATU keadaan sahaja.

Kenapa aku berpikir begitu? kerana aku sering merasainya.. Aku sering terpikir insan yang telah pergi. Aku bila lagi? macam mana? bagaimana keadaan aku tika itu. Adakah sama dengan mereka? adakah sama dengan anda? astaghfirullah...

Bila aku melihat gambar orang yang telah tidak wujud lagi di dunia yang fana ini, aku automatically akan terdetik "bagaimana keadaan orang itu andai dia hidup lagi hingga kini."  wallahua'lam

Ada yang kata aku suka berpikir diluar kotak. Hmm, apa masalah otak aku ni?

Saturday, 1 October 2011

Kenalkan teman universal saya~


Haiiiii... Meet her.. Puan Sarimah.. belum datin lagi. soon to-be . aceceyhh.~

satu-satunya kesayangan, cinta hati, buat hati, limpa hati, dan lebih tepat sekali ibu kandung yang tiada galang ganti...

Masa kecik2 aku suka nyanyi lagu yang selalu iklan susu essential keluar tu. Eh silap susun ayat. yang selalu iklan susu Essential promote lagu 'ibu' tu.

"ibuu.. ibuu.. 
engkaulah ratu hatiku..
bila ku berduka..
engkau hiburkan selalu
ibuuu.."

Khas untuk ibu lah tu.

Okayy, ce tengok gambar.. ada ke yang tertanya2 ibu aku ke? sorry lah.. atas tu bukan ibu aku. Senangnya korang kena tipuu. jap ek aku upload gambar ibuu.

"erkk? ini ke ibu? kenapa macam sama je dengan gambar yang dekat atas?"  heee. okay tipu100x. ini ibu saya~ *ganda 27 ( cetusan hati dan dedikasi sinar fm)

"Tipulahh.."
"err. betul lah tu"
"ha.. kan  tipu kan??"
"eh?betulah lah.. tak tipu"
"jangan nak membongak"
"kenapa pulak? ini betul2 bukan cobaan!" =.="
"Malas nak layan HD!"
"okay .. terpulang. tapi korang baca jugak kan?" :P

hee. ini betul ibu ku. Bukan KAKAK ye! bencinya aku asal pergi jalan je, keluar dengan ibu, jalan sebelah ibu, orang tanya

"ayoo sarimah, anak you ka? mcm you punya adik saja you dengan dia"

erk? aku yang nampak tua sangat ke, ibu yang nampak muda sangat?

Jalan belakang dia pon orang tanya

Nak test baju ni kat kedai.:

"Adik akak nak baju yang macam mana?"
"Anak akak ni" =.=" mencik taww!

eiee... aku anak dia lah! bukan adik dia... nanti aku keluar, aku nak pakai tag leher

"Saya anak makcik kat sebelah saya ni. Saya ni anak dia, bukan adik, bukan kakak, bukan makcik, bukan aunty.!"

Ramai sangat orang kata muka ibu aku ni muda.. muda dari usia. Aku tak tahu lah betul ke idoknye kan. sebab bagi aku, ibu aku sentiasa muda dihatiku ^^

Tapi kalau sampai muda sentiasa pon, janganlah babitkan aku sekali sampai terdetik aku ni 'adik' ibu pulek -.- puihhh3!!

Ape2 lahh. muda ke, tua ke, yang penting aku saaaaayang ibuuu... sayang berjuta-juta lemon infiniti seluas angkasa kuasa infiniti!

ibu sentiasa paham hati aku, perasaan aku, jiwa aku, apa yang tak kena dengan aku, takda orang lain yang boleh rasa macam yang ibu rasa. Betullah kata orang sebaik2 kita jaga ibu, tak sebaik macam mana ibu kita jaga kita. Tak tahu nak described macam mana pengorbanan yang dah ibu lakukan. Macam-macam dah. Cuma kita ni je sebagai anak tak pandang, tak bersyukur. Aku tak tahu lah macam mana hidup kalau satu hari nanti ibu takde. Sehari ibu takde kat rumah, rasa kosong! Nak bagitahu, takda siapa yang boleh gantikan tempat ibu dalam sini! (sambil menunjuk ke arah hati)

Banyak kami kongsi rasa. Suka, duka, sedih, bahagia, tawa,esak, semua kami kongsi. ibu lah sahabat, ibu lah kakak, ibu lah ibu. Ibu memang fleksibel. Macam dalam cerita Mr. incredible. Boleh lonjong2 macam getah.elastik. ibu macam tu lah.


Tak boleh aku gambarkan dengan kata-kata betapa gembiranya aku bila berada disisi ibu.

Tadi ada sembang:

aku: ibu, nanti masukkan je si gemok(refer tu adikku) tu kat asrama. Pemalas sangat.
ibu: laa. nanti kalau mcm tu ibu takde kawan lah. Kau dah pergi belajar, gg kat asrama. biar lah dia temankan ibu.
aku: alah, ayah kan ada
ibu: habis kalau ayah outstation? ibu duduk je rumah ni sorang2?
aku: hekeleh -.-"

ahh, aku nak pergi jauh nanti! tak boleh nak share banyak benda dengan ibu lagi.

rindu nanti kat ibu dengan ayah sekali.

"ibu tetap ratu dihatiku. Selamat ulang tahun ke 44 ibu, Sarimah~"

ibu borek anak rintik

Ibu,,,
pengorbananmu tak ternilai 
jasamu tak terbalas
kasihmu ku bawa mati
hingga nafas terakhir
aku tidak akan pernah menyesali ibu adalah 'ibu'
Semoga sihat-sihat selalu di samping kami keluargamu,
walau nanti ku jauh dimata, namun dihati sentiasa rasa hanya seinci
selamat ulang tahun,
walau waktu menginjakkan usia, 
namun waktu juga lah yang sentiasa memuda kan kasih 
sang ibu kepada anaknya, 
dan sang anak kepada ibunya.
salam kasih,
kakak! :) 29september. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...